Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale


HÖSTENS SKÖRDAR BEVINGAR SJÄLENS FÅGEL

 

viskande trädkrona berätta

sommar du älskade vän

jag ska täcka dig med kompost

låta jorden din vila

under mitt lövtäcke

 

sommarens bris svarar

du ska få mina skördar

jag skall ge dig allt jag har

låta mina blomster bliva mull

så frön till vårens ängar

 

våren förhoppningsfullt talar till vintern

låt du mina marker vila stilla i ro

ge mig sakta dina droppar från ovan

låt frön och grodd besparas från frost

under ditt vintertäcke låt mig vila

 

människan lyssnar med öppen själ

inlemmar årstidernas glädjestunder

då våren kom med blommor

när sommarn kom med grönska

och hösten kom med sommarens skörd

längtar vinterns vita vidder likt ett blankt blad

 

poeten skaldar om årets prövningar

sänder lustrop och sänder morsekoder ut

hjälp att hjälpa den som misströstat har

minns att livets promenad är insiktsfylld

stanna så upp du modlösa att förgylla ditt sinne

 

hösten förgyller själens rum

och bevingar själens fågel

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-08-20 11:08



Bookmark and Share


  Susen VIP
En poetisk lisa att följa bilderna dina ord skapar
2021-08-21

  Eva Langrath VIP
Vacker poetisk text.
2021-08-20

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om naturens förändring på hösten.
2021-08-20

  Blått Norrsken VIP
Helt underbart skriftat i poetiska glödande ord .
2021-08-20

  Maria Sundelin VIP
Hösten är min årstid
2021-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP