Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BANDITER/FAVORITER

Kriminellas framfart

våldskapital en start

smycken bling, bling

pengar kling, kling

vapen, sprit och knark

bryter obrukad mark

rappade blodiga sånger

berömmelse alla gånger

blanda inte in banditerna

i verken av favoriterna

mantra från kulturelit

fixar vinnare med flit

hovsamma intervjuer

med rappande spjuver

svarta, vita, fattiga, rika

Mammornas tårar är lika

när barn är skjutna, döda

hjärtan av sorg börjar blöda 

för ungdom kriminell

vilande i gravkapell

eller fängslad i en cell




Bunden vers (Rim) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-29 17:52



Bookmark and Share


  ULJO
Vår verklighet
2021-11-01

    Lena Staaf VIP
Jättefin text om den värld de unga lever i och där de samlas runt musiken som förhärligar våldet.
2021-10-30

  Niliboy
Mycket sann å stark text som jag önskar jag själv hade skrivit! Lär ju vara kritisk till gangsterrappen är sd å det är rätt tycker jag!
2021-10-29

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk bra text att läsa och begrunda.
2021-10-29

  Feliaxel VIP
Allt händer hela tiden tyvärr
Man hoppas ju att det ska ta slut
2021-10-29

  Kajan VIP
En märklig förvirring verkar råda, de som ofta drabbas av våld på olika sätt under uppväxten, d.v.s ungdomar, är de som hyllar och betalar för musiken som glorifierar samma våld, som samhället fördömer, och prisbelönar..
2021-10-29

  Öknens Ros VIP
Du rappar lika bra
Som de kriminella
Ditt budskap viktigt
Det är rätt och riktigt
Nu de kommer straffas
Efter de har haffats
Må de läxan lärt
På det som samhället tärt

2021-10-29

  AiA Maria den fria


Välskrivet tänkvärt!

Mammahjärtan känner lika och samma för alla!

Tack!

<3<3<3
2021-10-29

    Sefarge VIP
Så väl att även orka
Beskriva baksidan
Av rap-krim världen
De anhöriga på båda
sidor o offren som
Får lida så stort. ..
Men de skiter dom
ju i,de kriminella,bara
Dom får som dom
vill,med våld hot
Och ung bråd död


2021-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP