Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT KOMMA HEM NÄR JAG VAR LITEN

Jag måste vakta min tunga

Jag måste stänga min trut

Kan inte dansa och sjunga

för inget är som förut

Snart går solen ner här

över välbekanta tak

Ytterst få som ber här

utom en kurd från Irak

 

När jag kommer hem från city

är jag alltid psykiskt sliten

Det kan aldrig bli som det var

att komma hem när jag var liten

 

Måste parera en stöt

och blixtsnabbt fly från en annan

Någon är fruktansvärt söt

Någon har små horn i pannan

Infernots smältdegel stör

Rör om i högkänsligheten

Ser hur min ungdomstid dör

där utanför lägenheten

 

 

Där går en gubbe som glor

På denna front intet nytt

fast jag blev äldre och stor

Jämngammal med Kajsa Grytt

Så rullar dagarna på

och jag är inte helt kry

Men evighetsmorgonen

ska trotsa skuggor och gry

 

 

LARZ GUSTAFSSON 31/10 2021

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 235 gånger
Publicerad 2021-10-31 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP