Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGET FÅR LÄCKA UT

Uppehållen fasad

snygg skaljacka 

bedrägligt tjock

inget får läcka ut

känslomässig misär

krympande kropp

själen tårdränkt

inget får läcka ut

leende fasad

effektiv omtänksam

utför alla sysslor

inget får läcka ut

i springorna sipprar

förtvivlan ändå ut

skriker rädda mig!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-12-10 18:19



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Ack dessa struptag, varje gång man försänkts sig i sin egen tystnad - som man själv ogillar - mänskligt är väl även detta. Fint skaldat!
2021-12-20

  Solstrale VIP
En god gestaltning av ett slags inre fängelse!
2021-12-13

  Sparvögat VIP
Smärta och sorg som ej finner vägen ut och förvandlas till ett rop på hjälp, så väl du tecknar dess väg…
2021-12-12

  Stisse
Din text berör och fångar hur förtvivlan stängs in och framkallar kvävningskänslor. Tiden hinner ikapp oss och till slut orkar vi inte hålla emot.
2021-12-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Stark text om att fortsätta kämpa trots att man skriker inombords!
2021-12-12

  Judas Ekholm VIP
Mycket stiligt och känsloladdat kring det tyvärr alltjämt förekommande fenomenet att fasaden är oj så mycket viktigare än innehållet. Snyggt och viktigt!
2021-12-11

  AiA Maria den fria

”Skaljacka”

rymmer stark symbolik
som i pålagda plågsamma lager
för att inte ”sticka ut” som i att avslöjas
och kanske än mer för att på något vis
stå ut i och med livet...

Tack!

<3<3<3
2021-12-11

  Feliaxel VIP
Kan vara bra att släppa taget och visa det innersta
2021-12-11

  Öknens Ros VIP
Stark text, en omöjlig situation, känsla av instängdhet utan chans att undkomma.
2021-12-11

  ULJO
Förr eller senare är den beryktade väggen det enda alternativet
2021-12-11

    Lena Staaf VIP
Att hålla tllbaka smärtan och desperationen går bara till en viss gräns. Upprepningarna trappar upp dramatiken i dikten fram till den förlösande finalen.
2021-12-10

  Cikoria Blå VIP
Bra dikt om "sånt som man skall hålla inom sig."
2021-12-10

  Niliboy
Ja, så känns det ibland, huvva!
2021-12-10

  Kajan VIP
De upprepade insticken förstärker bilden av olycklighet och desperat förtvivlan här.
2021-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP