Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Realitet vs mänsklig fåfänga.


Emot naturen


Det är här.
Du klarade det inte,
men det gjorde det,
inte du.

Inte snabbare
(än att din hand skyndade sig)
än vad det är
och skall vara.

Vem protesterar
mot detta skeende?
Vad då för objekt?

Objektet som gör det,
det är vad det
kommer att bli.

För oss godtycklig tid
känner till detta ögonblick.
Det cirklar någon annanstans
både i öst och väst
där samma rörelse upprepas.

Fixerade rörelser
fast låsta
även om en del rycker och sliter
i dessa lås
och vissa rasslar med kedjorna.

Du, försvinn!
Ett omedvetet jag är din ände.
"Det" gör bara
vad som behövs göras.

Du har bara att inse det.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-12-31 21:43



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Välfångat och välbetänkt beskrivet, snyggt
2022-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen