Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner över ron ens mor hade fått om inte fött sitt barn.


Blattebarn

Tänk om mamma flyttat bort och aldrig fött ett blattebarn,
slippa vänta sena nätter och vatten nära eluttag.

Slippa se han ute bland likasinnade blattebarn,
där i kanten hela dan,
skaffa jobb, ha en plan.

Om han bara vandrat sin egna väg,
eget tänk, egna val.

Velat något bättre så han blev bra,
tänka klart.

Han kanske hade sluppit bränna bilar och tagit sitt ansvar,
inte hämnas på auktoriteter som inte tagit sitt ansvar.

Jobbig sits för kids som känner svek,
vi skyller allt på samhället,
därför vi blev som vi blev.

Tänk om mamma aldrig hade fött sitt blattebarn,
tänk om samhället hade tagit sitt ansvar.




Fri vers av AnnatSinne
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-04 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnnatSinne
AnnatSinne