Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Genomgår en neuropsykiatrisk utredning. Har jag autism? Har jag ADD? Förändrar det något? Förändrar det något jag gjort? Något jag sagt? Är det ett svar på frågan jag alltid ställt?


En skepnad i neuroanalys

något ett ex skrek en gång
att jag är sjuk i huvudet
och sånt sitter kvar
jag tänker att hen är nöjd nu
jag utreds
utled
utbredd
placerad på ett spektrum
smakar färgstarkt men känns grått
jag har varit här förut
Omyndigkänsla
Fem psykologer
är fler än fyra diagnoser
på mindre än ett halvår
har jag gått från
tagen på sängen
till tagen på allvar
eller för svår för analys?
fula gardiner i ett väntrum
jag sitter så stilla
som ingen kunnat tro
som en del av inredning och dekor
tidning, klocka, tapet
från ett nittiotaligt igår
nån stänger en dörr och går
inget hej eller hallå
vårdkaffet smakar lika överallt
är ganska säker
oxiderat, bränt och lite kallt
blundar och känner stormen bakom ögonen
allt är ett test när du tvivlar på dig själv
en kvart senare
hen sitter i glasögon med
tidtagarur
och ställer känsliga frågor
publiken ryggar tillbaka
jag sätter mig tillrätta och ler
jag fastnar i att det är
en sån vacker uppbyggnad av ord
tid tagar ur
och
jag trodde det var förlegat
att vuxna tar tid på mig
för att se hur snabbt jag kan
tänka
svara
känna
jag spårar ur
hen glittrar pillemarisk
Kan du definiera Rudimentär?
såhär i efterhand vet jag
att jag svarade fel
och det svider
såhär i efterhand
borde jag ha svarat
"det här"




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-02-05 19:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
En öm text skriven med känslighet. Vi är många som utreds eller har utretts. Men som min svärmor brukar säga:
" Om man inte är lite galen är man inte riktigt klok."

2022-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling