Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marginalens folk

jag kallar dom
marginalens folk

dom som levt
dom som farit
och farit illa

en jag kände hade
varit på fosterhem
levt som uteliggare
gjort intjack för
att överleva

några var
kåkfarare
bankrånare

en hade
suttit med
Svartenbrandt

flera var
missbrukare
tjackpundare

några var
krigsveteraner
berättade om
granatsplitter fångläger
kamrater som dött i strid

den polske proffsboxarn
visade med fingret på en
cigarettask hur lite pröjs
han fick, managern tog

bikers berättade
om att bli stoppade
av polisen för att
de var västbärare

emigranter som
korsat världshaven
bytt språk

flyttgubbar
taxichaufförer
kan berätta mer
om mänskliga möten
än de som sitter på kontor
bland gröna pärmryggar
bland gröna pistagelängder


jag kallar dom
marginalens folk

vad gäller
livets universitet
är det dom
som har
examen

tjänstemannafolket
är tunnbröd
i jämförelse

jag skiter i
om du är
mellanchef
nånstans

har en
tjusig titel

det betyder
faktiskt inte ett
halvjäst lingon




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-09 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP