Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigheter och odödligheter



Så länge dessa fötter vandrat i död
på en torftig jordskorpa i karga land
här finns ingen ödmjukhet i mannens hand,
ej heller i hans falska havssvarta nöd.

Nu färgas ensamma nätters längtan röd
och drömmar så sakta dör av tidens rand,
men snart skall hon finna evighetens tand
när hans kalla kyssar skänker himlen glöd.

Så faller flickan sen likt tusen månar
för ett smicker skapat i oärlighet.
Att då lita på en vacker hjärtlös man

som hennes varma blod så iskallt lånar,
det bör hon envist hålla i hemlighet
att dödens vätskor så snabbt i henne rann.




Bunden vers (Sonett) av Smultris
Läst 1060 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2006-08-02 00:30



Bookmark and Share


  Jocy Joyless
vilket flyt du har!
2011-09-08

    ej medlem längre
du kan skriva du. fint.
2011-09-07

  Yrre VIP
Underbart poetat, en fröjd att läsa!
2011-09-07

    purplepea
Fan vad du har utvecklats....strålande
2011-09-06

  Neal
Ja du smultris, du har hittat en skön stil att skriva i.
kanske en( kvinnlig öijer) !
2006-08-11

  Mats L.
Vilket vast bett du har i denna
2006-08-02

  K*
*applåder*
du är ju helt makalös med dina ord !
från raden ; "Så faller flickan sen likt tusen månar..." så dör man ju bara !
shit . supergirl!
2006-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris