Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ULLA, min ULLA

I rullstolen sitter hon och väntar på mig. Tunnare för var gång vi ses. Hon lyser upp när jag kommer in genom altandörren. Med en vacker blombukett till älsklingsvasen. Kaffe och favoriten Budapestbakelse har jag med mig. Lite lyxigare än boendets fika.

Vi fikar och pratar om Melodifestivalen. Tänk, att han Bagge gick till final, säger hon klarsynt. Men svävar plötsligt iväg till det förflutna, som vore det dagens verklighet. Pratar om sin mamma och syster som om de lever. Fast de är döda sedan fyrtio år. 

När vi pratat några timmar, börjar tröttheten ta ut sin rätt. Hon nickar till. Jag packar ned termosen och klär på mig. Kramar om henne och vinkar i dörren. Går till bilen och kör hem. Och jag tänker som alltid. Detta kanske var sista gången jag såg denna älskansvärda kvinna och vän, nittio år fyllda.

Ulla, min Ulla

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-02-21 18:05



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
ja du har en syster som suttit förlamad .
i rullstol över 2 år efter stroke.
hon är ändå min syster,
tänker varje gång hon är min syster.
hon kan ej prata pekar o visar.
man har bara lust att gråta.
ena dagen frisk ute med sina hundar,
nästa dag förlamad.
man vet inget om nästa minut..
hur länge vi har varandra.av birgitta
2022-02-28

  Bengt H VIP
På visst sätt bättre än Bellman.
2022-02-28

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar kärlek, värme och gemenskap.
2022-02-23

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken varm text! Jag kan se er och ta hand om ert vänskap. Härlig läsning!
2022-02-22

  Feliaxel VIP
Så mysigt
2022-02-22

  ULJO
Vilket härligt möte
2022-02-22

    Lena Staaf VIP
Ömsint text! Här lyfter du fram den lilla människan som så sällan får några rubriker.
2022-02-22

  Öknens Ros VIP
Ett välkommet besök kan jag tro! Och Budapestbakelse som jag älskar!
2022-02-22

  Niliboy
Så fint du uppvaktar din vän, det är mycket roligt att läsa!
2022-02-22

  Kajan VIP
En text som berör mig, Ulla blir tydlig och högst levande, och lite av en symbol för alla de underbara fina människor som finns, både vänner och medmänniskor. En väldigt fin text.
2022-02-21

    Sefarge VIP
Jaa att ej förglömma
Det fina som finns
emellan oss med
-människor!
Trots 90-år
fyllda!
;)
2022-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP