Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mingelplågan

kontrastvarelse
mot käckhetens härolder

mot det som basuneras
från lekledarnas trumpeter

de kallar det nöje

jag kallar det plåga

mingel är Golgata

slips tortyrmedel

kallprat tomkvitter kallsvett

bordsplacerade frågor inkvisition

vibbar och tvetydigheter
bakom galvaniserade leenden
och blankslipade plastfasader
som hotar rämna när som helst
och så säger de att det är roligt

konversation i konvenanstecknet
kostym i andningstrång kutym
munnarna går som pistonger
men ingen yttrar nånsin annat
än parfymerat luftmos
och så säger de att det är roligt

umgänge utan ärlighet
samvaro utan närvaro
arrangerad spontanitet
pjäs som ska spelas i dur
blir till fars i moll
och så säger de att det är roligt

det är som att
sminkmisärerna
är rädda för nånting

fel joner i lokalen
mentala åskväder
i festivitasetern

låt det blixtra
istället för att gå
med dubbelparaply

gossen Ruda
lämnar med gravitas

Tom Waits toner
över klar mångata




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-03-27 12:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Glaserat luftmos - superb tolkning av kallpratets nonsens. Viktig text om viktigpettar.
2022-04-12

  Monica Lindgren
Perfekt fångad känsla, som vi nog lite till mans känner igen oss i! Mycket bra! "Och så säger de att det är roligt"...
2022-03-30

  WyS VIP
Exakt så....man lägger ett vedträ på brasan för att få tillträde. Vad du säger spelar mindre roll huvudsaken är att du "härmar" och viftar på svansen!
2022-03-30
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP