Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som en liten motvikt mot de "hatiska" texter som Koloristen enligt vissa påstås skriva.


En banal kärleksdikt


Kärlek är musik.
Kärlek är saft och juice
i oändliga färger
av en strålande sommarsol.
Kärlek är vind och vatten,
hugsvalelse och tröst.
Kärlek är smärta.
Kärlek är balsam
som helar
ett söndersargat bröst.
Kärleken är en eld
och den brinner,
men det syns inte
alltid övertydligt
och det känns inte
alltid så ljuvt.
Kärlek är ljus.
Kärlek är frid
i blå rosor
hos tvillingsjälar.
Kärlek är begäret
av ljus och het hud,
av hjärta och honung.
Kärlek är glädje,
nyanser av ömma ord.
Kärlek är utbyte av andetag
i utlevda sällsamma stunder.
Kärlek är att bära
varandras bördor.
Kärlek är ja,
kärlek är ibland nej,
kärlek är mycket.
Kärlek är mer,
kärlek är allt.
Den är substans och liv
och lycka i all oändlighet.
Kärleken är först
och den är alltid sann
och talar alltid sanning,
ja, den glädjer sig däri.
Kärleken bär allt,
kärleken är störst,
den är min vackra melodi.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-09 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen