Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BATTERIERNA

Jag laddar batterierna hemma

Sen kör ni slut på mig på stan

Jag är väl en sorts fågelskrämma

men du, du är väl Peter Pan

Välan, jag vill ju inte vara

en underlig ockult figur

Du tillhör de illustras skara

Jag är en stor svart korp i bur

 

Men även i en bur finns frihet

som herr Di Leva sjöng en gång

Mot burtaket var dag det stiger

en veritabel frihetssång

Fascisterna på stan är många

och de vill inte höra den

Men sången kan de aldrig fånga

och ej heller förstöra den

 

 

LARZ GUSTAFSSON 1/6 2022

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2022-06-01 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP