Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.07.09 lördag. Vid tanken på Ingmar Bergman.


Nattpromenad

Jag tänker, ”Moment 22”
och ser ”I väntan på Godot”
och jag vet
det var detta jag ville undvika
kvalmet, grå tysta dödens timmar.
Det stora tomma.

Och här irrar jag runt och letar en askkopp
Jag som inte röker.

Och jag ger mig ut
till Anden
den stora friska vinden
som jag inte vet var den kommer ifrån
eller är på väg
som bara är
här
överallt
runt omkring mig
Livet
glädjen

Och jag går
och går
och jag ser
ja, lyfter blicken
Nu känner jag
det värker
och jag vet nästa krök
Och där, dörren
hemma

Äntligen

Jag har ont i fötterna

 




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-09 11:07



Bookmark and Share


  Niliboy
Om så vore är natten ljuv å levande som din fina poesi och jag halkade på ett bananskal och fick för mig att jag kunde svinga mig…..å ens komma i närheten!
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP