Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NU BÖLJAR JULI

Nu böljar juli

genom trädens gröna kronor

Och lövens susning bär om

aftonstillhet bud

Min kloro-fylla är

det enda slags berusning

som sanktionerats av

min Skapare och Gud

 

 

Jag sitter hänförd på balkongen

och betraktar

hur denna högsommar bedårar sinnena

De djupa känslor som

så många ju föraktar

får samsas med de efterhängsna minnena

 

Nu efter regnet är det lättare att andas

Jag njuter frisk och härlig luft

i fulla drag

Jag vet att dagen för min hemfärd

snart ska randas

Det blir en underbar

och mycket lycklig dag!

 

 

Då stundar evig sommar 

för en skara trogna

som kämpat för Guds rikssak

på vår gröna jord

och som har sett de

stora skördefälten mogna

de som i god jord mottagit

Guds goda Ord

 

 

LARZ GUSTAFSSON 13/7 2022




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2022-07-13 20:53



Bookmark and Share


  Koloristen
Jag ÄR Juli!
2022-07-14

  Bo Lövhalka
En mycket bra text
2022-07-14

  Vindsvala VIP
Mycket fin poesi om de härliga sommardagar vi får njuta av. Bland det bästa du har skrivit!
2022-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP