Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 28 juni 2021. Jag är fortfarande sur för att origami och onani inte rimmar.


Överanalytisk

att det ska vara så svårt
så många glada säger
livet är för kort

men jag som så många gånger undrat i sällskap av ånger
hur eftertexterna ser ut i mörkret i salongen

känner mig som snö i ett sent april
och Pinot noir hjälper mig försjunka
stundtals att drunkna
i tankar, känslor och en önskan som inte reflekterar vad jag vill

har aldrig varit den som pysslar med origami
pappersflygplan och pysselonani
mitt hjärta har alltid varit för tungt för att flyga i vinden
min hud har alltid varit för svag för att springa och känna solen på kinden

och de säger
det finns ett syfte med allt
håll ut håll i håll fast
men det känns som om jag ska börja brinna under kyrkans valv
kvävas av deras religiösa ansvarslöshet
mitt sinne har alltid varit för abstrakt för att hålla i Guds anspråkslöshet

och jag vet inte jag vet inte jag vet inte vad jag ska ta mig till
när du ser ledsen ut
när du blickar mot horisonten
och jag fastnat i tankar här och nu

du kan inte hjälpa det
jag är överanalytisk som en fisk
men sakerna du säger ibland
fäster som björnsaxar till sist

i mina ögon och på mitt hjärta
när jag tror att du menar något du inte sagt
det är inte du det är jag
min känslofabrik förvandlar all vår lycka till smärta

och skam




Fri vers (Fri form) av Honungsgrävling
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-15 01:25



Bookmark and Share


  Bo Lövhalka
"It's uh, it's thin-skinned, temperamental, ripens early. It's, you know, it's not a survivor like Cabernet, which can just grow anywhere and uh, thrive even when it's neglected. No, Pinot needs constant care and attention." (Miles, in Sideways)
2022-07-15

    Music mind VIP
”Sakerna du säger ibland fäster som björnsaxar till sist”

Jag känner igen det för det är jag som säger de sakerna ibland. Det är jag som står på andra sidan och blickar mot horisonten. När jag ser ledsen ut.
2022-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Honungsgrävling
Honungsgrävling