Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är mig det beror på vad jag ser

 

 

Letade ofta efter guldkorn i vardagsgruset

hittade nästan inga

 

tränade mina ögon att se

 

behöver inte leta längre

dom finns överallt




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-07-15 09:40



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Ja man behöver träna ögonen att se det stora i det lilla! Fint ordat!
2022-07-26

  Susen VIP
Fina ord om livets guldkorn
2022-07-20

    ADI Nehlin
Med rätt inställning gör man det. Fint skaldat!
2022-07-19

  Den filosofiske poeten
Man ser inte det som står framför, för att det är för nära.
+++
En ovilja att trösta beror på att det är för nära.
2022-07-18

  Evelyn Falk Möller VIP
En underbar dikt om att finna magin i livet.
"Den som ser magin i vardagen lever i en förtrollad värld." / evelyn
2022-07-18

  Lottie Ålhed VIP
Insiktsfullt tänkt och skrivit. Visst är det så. Tänker som en gammal textrad ”Man måste veta vad man letar efter för att få det man vill ha” .
2022-07-17

  Eva Helene VIP
Så sant! Det gäller att inte vara förmäten.
2022-07-16

  Niliboy
Jag hittar dem i Bibeln å hos Herren vis mitt skådande! Fint tänkt Marita!
2022-07-16

  Lehva VIP
En klok text. Vardagsfilosofi. Och livet handlar nog om att försöka må bra i vardagen.
2022-07-15

  Sparvögat VIP
Med öppet hjärta ser ögat det som förut inte sågs…
Fina ord
2022-07-15

  Kungskobran VIP
T.ex. här med alla dina fina betraktelser
2022-07-15

  Blomma-Stjärna VIP
bra sagt!
2022-07-15

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild om hur vi genom att
ändra fokus kan se, upptäcka och
ta till vara tillvarons goda ögonblick.

2022-07-15

  Maria Sundelin VIP
Ibland ligger det vackra I betraktarens ögon
Kramar
2022-07-15

  Kajan VIP
En insikt kan göra att man plötsligt ”ser” sådant man tidigare förbisåg, gillar det luftigt visuella intrycket här, och återhållsamheten med ord.
2022-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP