Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eros




Hon kom
hon sågs
hon lät sig tas.

Strax stod hon på knä i hans stora säng
med det tjocka svarta håret glänsande och utspritt
över de nakna axlarna och skuldrorna.
Ack de skulderbladen !
Ack de axlarna !
Ack den nacken !

Hon kände hans hungriga blick där han
var på väg upp...bakom hennes kropp...
vände långsamt sitt huvud och träffade
honom mitt i prick med sina ungerska ögon.

Hon log och knäppte fast strumpan i hyskorna.
De båda älskade det upphetsande fraset
från det svarta mjuka nylonet.

De ögonblickarna löddes fast i hans hjärnbark.
De fyra ögonen som varje gång de sågs
visste att allt var omöjligt
att allt skulle ta slut
och att inget egentligt
nånsin mer
skulle kunna hända.

Det var ja och nej i samma stund.

Sorgen var kåt.
Kåtheten var sorg.

Nu log han tillbaka
la en hand under hennes runda stjärt
och puffade ner henne med huvet mot kudden
så baken reste sig upp
så mjäll, så go, så frestande
så lagom i höjd
för hans egen stolta resning.

Tiden gav upp
rummet gav upp
det var bara en existens i andning
som andades likt en köttig livmoder
pulserande i deras takt.

Det skreks så tyst som aldrig nånsin.
Det gräts som aldrig förr.
Det älskades.

Den fuktade luften veckade till tapeterna
härmade mönstret från kärlekens rörelser.

Allt blev sagt med hud.

Fanns inget kvar att förstå.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-05 13:27



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Det högsta som två kan skapa är att förena sina haploida celler. Dessa människor inte ens sammansmälter till den platonska enheten.
Vid den här gränsen börjar en återkomst till den immanenta existensen.
I detta tillstånd mellan längtan till transcendensen och ett fall i materien finner jag människans tragik
2022-09-05

  Koloristen
Fint. Men det måste bli barn gjorda oxå. Så dé så.
2022-09-05

  alicja lappalainen VIP
..en intressant romantisk och tragisk dikt. Man vill säga, "post coitum omne animal triste est".
Allt strävar här till något bakom den perfekta parningen, till ett mål som är omedvetet eller omöjligt att formulera i ord .Det är Gud om du är troende (troligen inte) en Idévärlden eller en annan transcendes.

2022-09-05

  angela Täubert fd Jansson VIP
Fantastisk berättelse med djup erotisk ton,
men ändå så finstämd.
2022-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP