Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Kvarstoden av dagen

mödrar... ... ...

barnets rättvisa skipas med mobb

mödrar... ... ... 

solidaritet för barnet manifestera

mödrar... ... ...

barnets medkänsla devalveras

barnets upplevelse förringas

mödrar... ... ...

det är män som mördas på öppen gata här

mödrar som ensamma kämpar i nöden där

söners älskade mödrar ensamma sorgen bär

mödrarna... ... ...

slagna av samhällets oförmåga att skydda

söner och döttrar, vissa tycks helt obrydda

mödrar... ... ...

allt de kämpat allt de sett allt de har gjort

mödrar som prövat allt, det har ej gått fort

mödrar... ... ...

smärtan som sänkt blicken

sorgen som jagat bevisen

hopplösheten den svider

all smärta de genomlider

mödrar... ... ...

upprättelsen de längtat

kvarstoden av dagen 

klamrats sig kvar skämtat

i skrattblandad gråt minns barnen

mödrar... ... ...

hjärtat som brustit i världen

lungorna som andats vid härden

benen som sprungit på färden 

mödrar... ... ...

bröstet som tömts på kicken

ögon som sett sanning i blicken

tårar som fallit i sargade ansikten

mödrar... ... ...

gemenskaper som kommit ur möte

fäder... ... ...

män som lämnat i nöden sitt flöte

frånvändheten i bristernas sköte 

mödrar... ... ...

uppdagas världen över

dag ut och dag in vad mer de behöver

mödrar... ... ...

de som har det bra är lyckligt lottade

de som inte har det är olyckligt bespottade

mödrar... ... ...

internationella är problem som dessa

vi har kraft att våra pennor vässa

vi ger varandra kraft att i detta ta tag

att bryta den onda kraften dag för dag

mödrar... ... ...

tillsammans - släpp skrivkrampen 

makten att förändra vi tar kampen

makten att säga NEJ till kraven

till orättvisorna som leder i graven

fäder visa er solidaritet! hjälp barn på traven

fäder!!! för alla barn i världen skapa balansen

fäder... ... ...

det börjar idag - idag ge alla chansen

det börjar med dig och din broder

bjud upp till solidaritets dansen

fäder... ... ... 

som är ledare världen över se er makt

ni har kraften att stoppa denna slakt

fäder kämpa NU!!! Ja!!! upp till kamp!!!

Mödrar ska inte kämpa ensamma!!! 

fäder och mödrar gå samman!

vid kvarstoden av dagen... ... ...

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Solstrale VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-07 07:04



Bookmark and Share


  Susen VIP
En text om kvinnors kamp som gräver sig rakt in i hjärtat och smärtar rejält. Bra formulerat
2022-11-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mitt hjärta gråter när jag läser detta, samtidigt läggs mer ved på kämparglöden...vi måste ta vårt ansvar och tillsammans övervinna detta "monster".
2022-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP