Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En seger över mig själv var vunnen

 

 

Arga och irriterade ord

började sjuda i känslornas gryta

 

precis innan kokpunkten

när dom skulle rinna över

lade jag på försoningens lock

 

en seger över mig själv var vunnen




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-10-26 09:52



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Visst är det underbart.
Man vinner så mycket när man inser just det.

2022-11-05

  Susen VIP
Kloka och tänkvärda ord här.
2022-11-02

  Lars Hedlin
Bra mycket bra!
2022-11-01

    ADI Nehlin
Svårt ibland men fint när man lyckas. Fint skaldat.
2022-10-30

  Niliboy
Ja, det fint att försonas iblan å söka friden!
2022-10-30

  Eva Helene VIP
Åh, så skönt när det slutar på detta sätt och man hinner hejda sig i tid! Nog är det en seger!
2022-10-27

  louisegirl
Så bra beslut!
Sa alltid räkna till 10..men inte alltid så lätt.
Snyggt rutet!
2022-10-27

  Kungskobran VIP
Det måste få koka över ibland.
Non, Je ne regrette rien som Edit Piaff sjunger för att slippa älta.
2022-10-27

  Kajan VIP
En inte alltid lätt sak att genomföra, och man kan vara sin egen värsta motståndare.
2022-10-26

  Maj-Lis VIP
Klart att du vann
2022-10-26

  Glitträ VIP
Tankeväckande, svälja några gånger innan man häver ur sig något som kan såra. Vad fint att kunna försonas.
2022-10-26

  Anya VIP
Att komma till försoning är stort och en mycket viktig process, inte minst för en själv.
2022-10-26

  Sparvögat VIP
En konst att inte låta ilskan koka över utan kyla ner den i tid…
En vis tanke!
2022-10-26

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om vikten av besinning
och försoning.
2022-10-26

    Birgersdotter VIP
ibland är det det bästa
2022-10-26

  Öknens Ros VIP
Att lugna ner de upprörda känslorna är ibland det bästa.
2022-10-26

  Lottie Ålhed VIP
Det största och viktigaste segern är att
ibland låta bli att hetsa upp sig
Då det bara i vissa fall tar på krafterna som kan behövas till viktigare mer meningsfulla ting.
2022-10-26

    Lena Staaf VIP
Fint bildspråk! Att inte genast hamna i ilsken försvarsposition är en konst.
2022-10-26

  Maria Sundelin VIP
Gillar liknelsen
Kramar
2022-10-26

  Solstrale VIP
Seger-lockar som pyser ut överkoket till bubblande ordformler, det var ett klokt lock, lockande råd!
2022-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP