Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Med stolthet låter jag ditt ljus skugga mig

Inom utom bortom räddning finns i oss alla en skaparkraft som tar oss igenom robusta hinder... ljuset inom oss, själva själens lyskraft... du som kan ge den fritt utrymme att lysa klart...


långt inne fanns det något ohämmat

som inte fått utlopp

det levde sitt eget liv

i min då sargade kropp

 ...

kraften höll en bristande knopp

i stunden sekunden innan allt

då inget var omöjligt

i tidens hav blev det en flotte

 ...

det klack till inombords 

knoppen vecklades ut

öppen vacker fruktsam

åter spirade ett nyfött hopp

...

nu är jag det min farfar 

var så noga med att låta mig få veta

att jag var... en solstråle

...

jag minns hans stora varma händer

som kupade om mitt ansikte

lyfte upp det mot sig

såg genom min själ och sa...

...

det ljuset vi har och som vi föds ur

som sen förvandlas till inre lyskraft

låt ingen, mitt barn, släcka det

solstrålen är det som föder liv

utan den blir det inget liv...

...

hyllar orden genom mitt varande

för många är det som kallar mig

solstråle, frisk fläkt eller ljus

men vad de kanske inte vet om

är att en del av mitt ljus

reflekteras genom en spegel

som vi alla får inbyggd vid födseln

en spegel som reflekterar

det ljus som andra har

...

dock har barn ibland

förlorat ljuset sin självlysande förmåga

vilket gör att de ögon som syns

på barnfotot inte är de samma

som på studentfotot...

...

alla ni som känner att ert ljus falnar

ni som är rädda det skall försvinna

er vill jag särskilt uppmärksamma

och hålla fram i ljuset, och belysa er

Jag står i skuggan av ert ljus med stolthet

...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-10-26 12:09



Bookmark and Share


  Respons VIP
Berörande text som stannar kvar i minnet!
2022-10-28

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2022-10-28

  Eva Helene VIP
Värmande läsning, blir berörd.
2022-10-27

    Lena Staaf VIP
Vackert och eftertänksamt skrivet om hur man tillägnas ett ljus och strävar efter att behålla det. Särskilt fint skrivet detta om farfadern och spegeln som reflekrerar ljuset!
2022-10-27

  Kajan VIP
Avsnittet om farfar är mycket fint, en hågkomst av ett kärleksfullt själsligt möte som ett barn får bära med sig genom livet , det visar på hur viktigt det kan var att ha någon som ser och bekräftar den man är under ytan.
2022-10-26

  Anya VIP
Så fint om det egna ljuset och andras. Tycker särskilt om den där spegeln som reflekterar det ljus som andra har. Så fint!!!
2022-10-26

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om det egna, inre ljuset som vi så väl behöver och din omtänksamhet om andra.

2022-10-26

  Nina Nightwish VIP
Så fint och berörande
2022-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP