Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… VATTEN!


dricker dagg och spottar is


jag ångas ut  
över vattenyta
speglar ångest
till tidens slut

jag droppar ned
över paraplyer
möter frånstötande
en värld så sned

jag singlar fram
över fältens frost
utstår anpassningen
plogas över en karm

jag dricker dagg
och spottar is
inser sambanden
till mej du känner agg

jag flyter in
och rinner iväg
jag förstår mitt väsen
min ytspännings sinn 

du dricker mej 
jag släcker törst i dej 
Jag är vattnen
där alltet speglar sej

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-10-28 15:02



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker dikt!Särskilt rubriken som säger allt
2022-10-29

  Respons VIP
Fin bild och text!
2022-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
poetiskt och viktigt om
vatten - livets vagga
2022-10-28

  Koloristen
Vilket flyt!
2022-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP