Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


bästa klappen


Tomtetankar


Tomtens panna
ses i djupa veck
vad var det nu...
hans lista är helt väck

Tomtens hjärna
är så full av tankar
av och an han över
golvet vankar

Grubblar över
gåvor och paket
att ymnigt slösa
i sin givmildhet

Leksaker och spel
i all sin glans
djur med eller utan
päls och svans

Men vår tomte
mycket längre tänker
han till barnen
gärna trygghet skänker

Familjeklappen
lämnar tomten först
under granen
är den klappen störst

Ett mjukt paket
med fred och ro
och nånstans
där barnen kan få bo

I en klapp
finns solidaritet
med alla människor
på vår planet

Ansiktet
nu lyser utav fröjd
tomten med sin säck
beger sig nöjd

ut till stallet
där hans släde står
kanhända du
den bästa klappen får

God Jul till er alla
Gott Nytt År!









Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-10 15:22



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken fantastisk tomte , han vill jag ha besök av. Med en massa paket och ett snällt leende till alla barnen.
2022-12-11
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP