Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SÅ FÅR VI ETT RISKFRITT LIV


när vi tar i akt

ser det i nu här

så som det är

 

vi väljer rätta klivet

visar omsorg för livet

vi tar inget för givet

 

slår med oss en pakt

vi har vår egenmakt

vi godtar ingen otakt


då slipper vi på själar

på nätet se en slakt

så väcks åter andan - drivet

 

ingen under någon trälar

 




Övriga genrer (Aforism) av Solstrale VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-01-02 11:26



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag tolkar denna text som att vi ska göra vad vi kan med den kraft vi har. Mer kan man inte göra men man kan göra åtminstone det
2023-01-03

  Blomma-Stjärna VIP
Omsorgsfullt valda ord - ton och takt med makt - rätt och slätt en utmärkt attityd för en pakt som väcker drivet
till poesi i frihet

- vi har vår egenmakt
mot nätslakt
ingen under någon trälar
2023-01-02

    Lena Söderkvist VIP
Hoppas att du får rätt. Du säger det som det bör sägas.
2023-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2023-01-02

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet
2023-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP