Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


vem har rätt att öppna en dörr


det knackar på dörren bank

jag tittar i säkerhets-ögat ut

avstår att öppna dörren tillslut 

 

då bankar och bankar det på

tänker att personen tycks krank

der rycker i brevinkastet. hallå!

när jag lever mitt liv i ro och harmoni

der är min rätt att välja det lugna och sköna

den som tycker om att utanför dörren stöna

ja det får den gilla om den vill det går ej förbi


så är det även här på poeter.se det finns ett val

men hot det får man fast att man väljer fritt

sedan stjäls texter vissa skiljer ej på ditt och mitt

jag har rätt att vara fri välja stänga dörr till min sal

 

den som valt ut mig till offer får inget napp

för jag har inte en hjärna som är så slapp

nej jag har valt att stäng dörr med blockera-knapp

när hemfridsbrottet stundar står jag väl inte å blundar!!!

jag tar då till min valmöjlighet

för min dörr är min egen vad jag vet

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-01-06 09:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sant och bra!
Älskar din målning!
2023-01-07

  Susen VIP
Ett val var och en bestämmer själv. En frihet som borde vara självklar. Fin målning
2023-01-06

    Lena Staaf VIP
Att välja sina vänner är en frihet vi ska ha även här på sajten.
2023-01-06

  Blomma-Stjärna VIP
vacker bild - rik färgsättning!
2023-01-06

  Blomma-Stjärna VIP
bra sagt -klokt och rappt!
2023-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Var och en bestämmer om dörren skall öppnas eller vara stängd.
2023-01-06

    Lena Söderkvist VIP
Håller på dig! Det finns ingen anledning att bli dum mot någon poetkollega.
Välvald uttrycksform.
2023-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP