Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Åland i slutet av Januari*




Ej heller Guds heliga
ljus kunde trösta dig
i den arla gryningen

Bland skvalpande
isflak och blådisig
snörök som frostade
dina ögonlock

Då kom flygande
med
ljudande vingpar

Lågt nästan ovanför
dig.

En plog-formation
Svanar i vitaste vitt

Det överlevande livet
Så skönhets svävande

Mitt ibland isglaserade
Kobbar och förstelnad
Död

Då lyftes din ande upp
som utav en värmande
Hand

Och du såg och kände
i djupet av ditt hjärta

Det gränslösa inuti evig
-hetens gryningsljus.

som om ingen ensamhet
eller isande mörker nån
-sin mer

Kunde ge dig tvivel om
Ljusets orubbliga kraft.















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 1527 gånger och applåderad av 37 personer
Utvald text
Publicerad 2023-01-29 20:42



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
5/5 och bokmärke.

Naturpoesi i kärna som är omhöljd i ett sakralt skal. Poeten kan sina (hem?)trakter.

Herrens närvaro är kännbar frånförsta ordet till det sista.
2023-04-02

  Monika A Mirsch VIP
Nära, helt intill förmedlar du dina tankar, dina 'syner' - tack - Tusen Tack!
2023-02-22

  Sparvögat VIP
Underbart vilar svanarnas vingar ~
med bud om hopp…
En känsla av tro ~ så vackra ord…
2023-02-04

  Kajan VIP
Storslagen och kärleksfylld text; och säkerligen sann i den viktigaste bemärkelsen.
2023-02-03

  Anya VIP
Grattis till stjärnan. Tycker om känslan av tro i texten, kanske tolkar jag alldeles fel? Grattis till en mycket bra text också.
2023-02-02

  Stanley Rydell
Skön apokalyptisk hyllning till naturen! Näst sista strofen har tröstande bibliska dimensioner (Uppenbarelseboken). Allt från skapelsemyt till evigheten som allt landar lika säkert som Daedalos med sin hantverksskicklighet! Åttonde strofens släktskap med Psaltaren 104, inte att förglömma.
2023-02-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
De döda är inte frånvarande, de är bara osynliga.
2023-02-02

  ßluie VIP
Naturens kraft är stark ibland. Så även denna, din dikt.
2023-02-01

  Ulf Carlsson VIP
"Lysande" och tröstrikt innehåll med impressionistisk meningsbyggnad och interpunktion, onödigt "flaxig" med tanke på de tydliga antiteser texten bygger på.
Ett "Guds" segertecken i "vitaste vitt"!



2023-02-01

  Olof Lagerhorn VIP
En text som med stor skicklighet ringar in,
lyfter upp och förlöser en insikt om något
som är större än oss själva.
En välförtjänt guldstjärna!
2023-02-01

  Feminaz
Existentiellt djup, skriven med vackra penseldrag!
2023-01-31

  MaLo VIP
Väldigt vacker. Och plötsligt befinner jag mig åter på min barndoms Åland.
2023-01-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En högtflygande betraktelse har skådat dagens ljus.
2023-01-30

  Koloristen
Stort måleri. Värd sin placering.
2023-01-30

  Daniel_78 VIP
Mäktigt,
nästan så man blir religös av naturens händer.
2023-01-30

  Kungskobran VIP
Instämmer med Lena
2023-01-30

    Lena Staaf VIP
Vackert, sakral stämning.
2023-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP