Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hel och hållen


Det här är en valnöt
Jag lägger den
i vår nötknäppare

Jag trycker till
och petar bort
bitar av skal

så inmundigar jag
en hjärnformad
ljusbrun nöt

så enkelt kan livet vara
ödmjukt stilla och glädjefullt

jag brygger vårt kaffe
det är en förnöjsam rutin

jag knäpper en nöt
jag räcker barnet sin färglåda

jag öppnar fönstret och fyller lungorna
med frisk luft

jag ser en rödhake flyga upp ur buskaget
och sätta sig på staketet

fågeln kvittar
och det kvirrar inombords

känslan är hel
och hållen

jag är hel och hållen

en mogen kvinna i gungstol
med en mjölkvarn med helkorn
i sin famn





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 122 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-02-22 14:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text full av livsglädje och klokskap. Att uppskatta det lilla är stort. Jag lär mig av dig....det har jag nog sagt tidigare.
2023-02-27

  Respons VIP
Det är viktigt att kunna uppskatta de små livsnära detaljerna. Du är bra på det!
2023-02-25

    Lena Söderkvist VIP
Vardagens gilla gång när den är som bäst.
2023-02-22

    Lena Staaf VIP
Vilken skön känsla du lockar fram!
2023-02-22

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som förmedlar livskvalitet.
2023-02-22

  Kungskobran VIP
Livsro skulle jag kalla det,
fint formulerat
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP