Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Moralis Negro. ..*



Svart,är den moral
som enbart bär på
ett ekonomiskt skal.

Vit,oskuldsfull och
Oekonomisk är den
moral som endast far
omkring i en human-
istisk sjal.

Grå är den moral
som beblandar sig
med de båda ovan
-stående. ..

Får alltid lida sina
etiska kval,vad som
är rätt,fel för lite
eller helt enkelt all
-deles för mycket

I den stora samhälls
-moralismens tycke.

Som egentligen inte
anser grått vara så
väldans flott

Utan helst vill glänsa
Med konstlad färg o flärd

Hur det nu går ihop med
det naturliga kretsloppet

Utanför den mänskliga
tankebanans värld?






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-05 12:46



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Så anfrätt är N-ordet - trots en oskyldig användning här - att det blev min association och det med kraft. Det störde min läsning.
2023-03-05

    Lena Staaf VIP
Intressant text om moral. Är en grå moral eftersträvansvärd? Alla kan inte åka till krigshärdar och hjälpa till. Men alla kan göra något, skicka pengar till hjälporganisationer, skriva på protestlistor. Är det att vara självgod? Jag tycker inte det. Vår gemendamma skuld får vi ändå bära.
2023-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP