Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urmänniska

 

 

utslängd på främmande planet 

varför är det ingen som vet 

urmänniskan står där handfallen 

försöker passa in i mallen 

 

vad göra, vad är meningen med detta 

urmänniskan måste sig sätta 

funderar på sin prekära situation 

konfunderad är hens reaktion 

 

snart hungern ger sig tillkänna 

det i magen suga och bränna 

hen undrar var finns mat 

snart hen blir desperat 

 

i skogen hen hittar röda bär 

de delikata och smakfulla är 

från skogsbäckens vatten törsten släcks 

hens nyfikenhet har väckts 

 

snart dalar sol ned i horisont 

hen gillar alltid sånt 

reder säng av ormbunke skön 

innan sömnen kommer beder bön 

 

ja, vår urtidsmänniska har en del att lära 

men huvet högt hen ändå ska bära 

mycket hen kommer upptäcka 

nya rön kommer väcka 

 

kunde vi bak i tiden se 

va' mycket vi skulle va' me' 

hur såg de ut, de första som kom 

det kan man undra understundom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-03-24 13:10



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Finemang! Texten skapar en intressant bildserie trots att ickeordet "hen" stör lite.
2023-04-15

  Susen VIP
Tänkvärda ord här
2023-03-28

  Poesia VIP
Som en saga med stor mening i - tack för ljuvlig läsning
2023-03-27

  Solstrale VIP
Gillar distans och humor med liten satirisk släng där rim leder och flödar så man tar till sig perspektivet och ställer sig din fråga, hur annorlunda emot oss såg de ut?
2023-03-26

  Kungskobran VIP
Fin dikt, gillar men har svårt att identifiera mig i dikten med ”hen”, det blir så opersonligt på något sätt, som de dem eller dom.
Har inte något principiellt emot ”hen”
det fungerar bra i bland, men i poesi undviker jag det för att skapa större närvaro.
2023-03-25

    Lena Staaf VIP
Intressant att tänka sig bakåt till de första människorna. Hur de gjorde för att överleva, hur de hjälpte varandra, eftersom människan är flockdjur.
2023-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Urmänniskan var naturnära
tiden har förändrats och så även vi
men mycket kan vi av dem lära.
2023-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP