Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


DEMONENS RÖDGLÖDGADE RÖDA


allas vårt rödglödgade röda hoppfullt fria
det frimodiga sinnliga kärleksfulla sköna
det blomstrande underbart förunderliga

allt detta löses upp av alkoholens demon
demoraliserar sinnet och förintar friheten
låser våra kroppar i beroendets tvingande

det är inte någon som dricker det är känslan
det är sorgen, ensamheten, övergivenheten
smärtan, panikångesten, förtvivlan, rädslan

karmosin, scharlakan, koppar, brons, guld
allt är rött så som rosen rodnande brinner
så som en aftonrodnad, men allt är en chimär 

radikal lösning som löser upp alla bindningar
ett rö för vinden tvingas böja sig för demonen
gå dess ärenden att krossa förgöra och förinta

ingen går fri när den väljer dess väg... 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-04-07 06:30



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Om det bara vore alkoholen, men ack, det slutar inte där. Övertygande text i vilket fall som helst.
2023-04-07

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om alkoholens lockelse och förbannelse.
2023-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP