Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Sockerkaka


igryningen stiger hon upp
slår upp fönstret på vid gavel
tar fram degen ur kylskåpet
bakar ut runda källarfranskor
låter dem jäsa under bakduk
ugnen börjar blir varm nu
hon slår ihop en sockerkaka
nu gräddas den och doftar gott

källarfranskorna jäser sig stora
i sovrummet ligger älsklingen  
han snusar och sover och snarkar

fåglarna kvittrar i gryningsljuset
njuter en vacker kör av fågelsång
idag är det första höstdagen

hon pendlar i tankarna på ett avlägset då
barndomens sköna naturupplevelser  
isen lade sig och i gryningen solen smälte den


nu är nu tänker hon livet går vidare
men hon saknar livet på landet 
där kor, hästar, får, höns, katter sprang
de doftande örtesängarna och dess färger

hon saknar alla färgerna som en gång
bara var hennes och som gjorde henne  
till den hon är... men en gång var hon  
en annan...

en kyss på kinden väcker henne ur tanken
älsklingen ser beundrat på hennes skapelser
nu ska livet fortsätta vara vackert det är höst
och idag är det nu och nu är det gamla glömt...


för många kvinnor har mördats

av sin make, särbo eller sambo

2023 i modern tid det ska inte få ske




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2023-04-07 06:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP