Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VÅRT EGET SÅNGFÅGELPARADIS


de sjunger för oss i grannskapet
om gryningen mellan kvarteren
om skymningen i dungarnas ro

de drillar sina areors strofer ljudligt
vi stänger av allt annat och njuter
alla öppnar fönstren - bjuder in ljuden

i de kala grenarna skönjs sångfåglarnas bon 
både koltrast och näktergal drillar drillar
mellan husfasader ekot skaldar emot sinnet

om dagarna drillar lärkan över ängsmarken
vi sitter på första parkett i sångfågelparadiset
någora hundra meter från centrums trafikled

kan man ha det mer förspänt - så själfullt vackert! 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-04-12 07:18



Bookmark and Share


  Livet1
Vilken vacker innehållsrik målning!
2023-04-18

  Livet1
Åh, älskar vårfågelsång. Tänk om grannar också gjort det istället för att tro att världen vill lyssna på deras musiksmak.
2023-04-18

  Bodingen VIP
Synd bara att de börjar pipa redan vid fyratiden, huga ;-)
2023-04-16

  Ninananonia VIP
Fint är ditt paradis... och så vackert målat!
2023-04-13

  Kajan VIP
Låter härligt i dubbel bemärkelse i denna fina lyriska hyllning till de som äras bör, för glädjen de skänker.
2023-04-12

  WyS VIP
Våren är här! Fint skaldat!
2023-04-12

  N.Femlin
Vilken vacker och behaglig text.
2023-04-12

    Lena Söderkvist VIP
Konsten att se det stora i det självklara.
2023-04-12

  Poesia VIP
Jag hör fågelkvittret mellan raderna. Så fint du fångar fågarnas sköna melodier
2023-04-12

  Respons VIP
Glädjen av att kunna njuta till fågelsång! Viktigt att du påminner om detta-
2023-04-12

  Öknens Ros VIP
Så härligt med alla flyttfåglar som kommer tillbaka och deras sång blandas med stannfåglarnas, ljuvligt.
2023-04-12

  Sparvögat VIP
Underbara toner vilar här ~
i fåglarnas sång…
Så fint!
2023-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Härligt med fågelsång, örongodis.
2023-04-12

    Sefarge VIP
Jaa vad härligt! Hör just nu
fågelsång så livfullt
strila in,mellan
halv öppna
fönstret
Persien
-ner!
;)
2023-04-12

  Maria Sundelin VIP
Ja fåglarna har ankommit
2023-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP