Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min morfar. I ljust minne bevarad.


PEPPARN

 

 

När jag lyssnar till Pepparn

en dragspelskung från förr

kan jag omöjligt deppa

Då öppnas en kär gammal dörr

till barndomens soliga minnen

när morfar tog fram sitt spel

och fyllde vidöppna sinnen

med det som blivit hans del

Med "Livet i Finnskogarna" 

och "Avestaforsens brus"

vi glömde den smällkalla vintern

och snömassorna runt vårt hus

Jag minns när jag lyssnar till Pepparn

en tid som var trygg och go'

En bro från honom till morfar

och bakåt till Jularbo

 

LARZ GUSTAFSSON 13/4 2023

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-04-13 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP