Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan

 

 

min stund på jorden

blott ett ögonblick

av stoff vorden

jag ett liv fick

 

att förvalta väl

skilja på fel och rätt

rådbråkar själ

på bästa sätt

 

sekunderna tickar på

hur ska jag hinna

hur ska jag målet nå

hur ska jag vinna

 

ett liv är alltför kort

timglasets sand fort rinner

snart jag måste bort

jag mig i mitten befinner

 

de sista stegen blir tunga

hinner jag innan dörren stängs

har ingen luft i lunga

det är många som trängs

 

äntligen vila man får

livet ej alltid lätt

nu jag ifrån det går

i dödsskrud jag mig klätt




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-28 09:49



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Får hoppas man blir en katt i ett bra hem nästa gång, med nio liv och egen personal samt arbetsfri lön i form av mat lockar.
2023-05-01

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor om livet och döden.
2023-04-28

  Kungskobran VIP
Liemannen kommer på besök

Dödens komplimang
har en dyster klang
han ler i mjugg
med lien i högsta hugg
2023-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP