Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

resonemanget om folkhemmet



Tellus åker i banan kring solen och det verkar som om hastigheten inte förändrats. Det känns ändå stabilt på något vis, eftersom folkhemmet förvandlats till en dysfunktionell cirkus. Jag försöker förstå hur det gick till när den sunda dialogen blev polariserade getingbon och intellektuella tankar började utplånas lika omdömeslöst som regnskog.

Visserligen har människan alltid varit bångstyrig, annars hade inte ett par världskrig existerat och ett oräkneligt antal andra inträffat. Det är när jag tänker på det jag börjar få svårt att hålla ihop resonemanget om folkhemmet och hur bra det var förut. Kanske är det därför folk hela tiden försöker skriva om historien.

Väderprognosen var ändå träffsäkrare i folkhemmet innan solstrålen och regndroppen handlade om klimatförändringar. Väderpresentatörerna tycks tro att Tellus ska gå under beroende på vad de säger. Naturligtvis regnar det istället för att snöa dagen efter och det är julafton när alla ska bråka om tomtens vara eller icke vara.

______






Prosa av Jag är fan större än Sartre
Läst 84 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-03 16:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag har aldrig riktigt fattat vad folkhemmet var men förmodar att med det menas oavbrutet sosse styre.
2023-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre