Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vägval

Istället för att kväva den;
Håll hoppets låga brinnande.
Låt den lysa som en fyrbåk i natten!

Istället för att släppa taget;
Räck ut din hand
och dra upp den som faller!

Istället för att bygga murar;
Rasera dem, så att vi
kommer närmare varandra!

Istället för att stå kvar i regnet;
Bygg skydd, både för
dig själv och andra!

Istället för att släcka lyset;
Var det ljus som världen
så väl behöver!

Istället för att låta det onda regera;
Gör gott och låt det sprida sig
som ringar på vattnet!

Istället för att bli rädd i stormen;
Se till att ha en stadig grund
att stå på!

Istället för att låta andra välja åt dig;
Gör dina val med både
hjärna och hjärta!

Konsekvensen kan bli ett bättre
och lyckligare liv,
både för dig själv och andra!

 

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-05-18 13:45



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Visdomsord av en klok kvinna.
2023-05-19

  Bibbi VIP
Gillar.

2023-05-19

  Anya VIP
Läser och nickar. Mänskligheten har mycket att lära.
2023-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget hopp för den som inte har frid med Gud.
Inga humanistiska floskler hjälper.
Den som inte tror är dömd.

2023-05-18
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP