Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogstokig

Det händer mig varje vår
alltid på en solskensdag -
jag blir skogstokig

cyklar runt till 5-6 affärer
söker efter plantor -
till kampanjpris

trädgårdshortensia
liten rosenbuske
fjärilsöga
röd pelargon
mårbackapelargon

gurkplanta
chili
penséer
persilja
rosmarin

jag har hittat stora kärl
fyllt på med jord
och komposterat med hö
från en container på 4H

nu planterar jag vackert
och jag sår -
rädisor, sallad
och ringblommor

tomaterna jag sådde föll ihop
men Botan har fina sorter
och jag är ännu skogstokig
så jag köper korgen full!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-05-16 13:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ett diktarjag som verkligen kan njuta av vår eller kanske försommar. En härlig stämning i tonen.
2023-05-18

  Marita Ohlquist VIP
En härlig text om att plantera och så
förmedlar odlarglädje på hög nivå.
2023-05-17

  Respons VIP
Låter som ett bra sätt att vara tokig på. Leve naturen och växterna. Fin hyllning till vår natur.
2023-05-17

  Kungskobran VIP
Ha, min fru är lika dan, jag är sjötokig måste ut på sjön.
Alla har vi våra passioner
2023-05-16

    Lena Staaf VIP
Härlig beskrivning av odlarglädje i vårens tid!
2023-05-16

    Lena Söderkvist VIP
Skogstokeri är inte dumt alls när det yttrar sig på det här sättet. Tror att du kan inspirera andra med detta.
2023-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP