Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa vals på taggiga rosor

Rosornas vackra utseende och enastående doft fyller min närvaro och mina näsborrar.

Ju längre in taggarna når mina fotsulor släpper jag fler och fler tårar.

Blodet från mina fötter går att måla mil av porträtter

Blodet som regnar över de alldeles för röda rosorna tar me med gnistan och den färgstarka doften jag utstrålar

Rosor, de har jag alltid beundrat

Så vackra
Så ståtliga
Så ljuvliga

Ju mer blodet rinner ur min kropp känner jag månen göra det allt mer kyligt

Solen som en gång värmde rosorna tills de blomstra för mjukheten har jagats bort av den kyla månen

För varje dag får jag nya smärtsamma blåsor

Det är livet när man dansar vals på taggiga rosor




Fri vers (Modernistisk dikt) av Charlize Gavalino
Läst 102 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-05-22 18:04



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket sorgsen och vemodig. Kärleken är både de vackra rosorna men också törntaggar. Problemen blir när taggarna blir fler än rosorna, de drar livskraften ur oss. Det känns som tiden är inne att byta väg, byta till en mjukare, varmare väg.
2023-11-16

  Staffan Nilsson

Ja, kärlek är en älskvärd smärta!
Vackert gestaltad.

2023-05-22

    ej medlem längre
Låter vemodigt och smärtsamt.. dags att välja annat underlag..
2023-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Charlize Gavalino