Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eyes Wide Shut


Jag vet inte var jag ska börja
För jag vet att jag inte kan sluta
När orden blir gjutna
De välver ur munnen
Och Kastas ut i den väntan
Jag känner i bröstet
Den bränner

Jag vänder väl blad nu

Tänk om allt bara rasar
Jag hatar tankar som dessa
Som pressar och stressar
De binder så hårt i mig själv
Jag känner hur tankarna
Känslorna kommer som floder
Och visst finns perioder
Som jag kan hantera

Jag vill inget mera

Jag vill inte tillbaka
Till nätter av Vaka
Till skulden och skammen
Jag äts upp inifrån
Och sitter och skakar
Tills jag förstår
Att jag inte förmår
Vara den mannen ni saknar
Och önskar tillbaka

Jag försöker att vakna

Jag faller i glömska ibland
Kan se tydligt nu
Att jag inte är du
Eller mig själv
Som jag tror varje kväll
När jag brottas på hårt underlag
Med mig själv

Jag vill ha dig tillbaka

Dessa saker
Som håller mig vaken
Stanna
Håll dig till saken
Helt naken

Snälla kom nu tillbaks hem

Försöker förmedla mitt inre
Känns som om jag försvinner
I minnen förvrängda

Jag vill inte vänta

Kan inte hantera
Dessa återvändsgränder
Det händer ibland att jag vänder
Och känner
Mig så underlägsen
Vandrar minerade stigar
Krigar om saker
Som håller mig vaken

Jag vill sova på saken

Om jag försöker och missar
Kan jag komma tillbaka
Återigen
Till den sväng jag föraktar
Inträngd i ett hörn
Där jag hör alla skratten
De håller mig vaken
Jag kan inte sova

Jag vill inget lova

Jag sluter ögonen åter
Jag ser mycket bättre i mörkret
Minnen som håller mig vaken
Det hör väl till saken
Jag håller mig vaken
&
Känner mig sämre
Och sämre
Jag söker din värme
Snälla kom närmre

Jag vill inget hellre

Jag trampar krampaktigt
Runt i den kvicksand
Som smutsar ner mitt namn
Och drar mig
Djupare ned
Och, jag håller mig vaken
Jag håller mig vaken
Jag håller mig vaken

Det hör väl till saken

Jag vill inget mera




Fri vers av NotQuiteYet
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-07 14:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt utelämnande text, känslorna vibrerande. Ögonen seende. Och ett leende till en viss person.
2024-01-26

  Lustverket VIP
Schysst, känns som en spoken word tycker jag!
2023-06-29
  > Nästa text
< Föregående

NotQuiteYet