Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Grattis, Island på nationaldagen i dag den 17 juni!


MIN BY ÅTERINTAS

Den här byn är min

lika mycket som din

Jag kommer för att proklamera

att här har jag rötter

i norduppländsk jord

i lekskolan med Kerstin och Vera

Den här byn är min

och den ska alltid vara min

Och det kan ingenting modifiera

Det gäller Stenhällen

Gethararna

bibblan med Kinn

och Lertäkten med all dess lera

 

När nu fallen släpps på

för fullt i morgon dag

ska jag stå där och observera

som jag gjorde när jag

var ett storögt barn

en hungrig grabb som ville ha mera

Då ser jag Dalälven bli

till en brusande fors

som kastar sig mot slipade stenar

På Munkklippan har man

faktiskt rest ett kors

Det är symbolen som delar - och enar

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/6 2023




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2023-06-17 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP