Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BIBLIOFOBI

En stor del av Sverige

har bibliofobi

Föraktet för böcker

har blivit en mani

Ja, talböcker går an

för det är ju lite chickt

men pappersböcker vill man

få undan ganska kvickt

 

Och bär man på en pappersbok

så är man idiot

förläst och störd och farlig

Då finns det ingen bot

Jag älskar pappersböcker

och struntar i ert hat

Mig kan ni aldrig stoppa

med allt ert trista tjat

 

LARZ GUSTAFSSON 19/6 2023

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 186 gånger
Publicerad 2023-06-19 18:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det blev ett förfärligt rabalder när jag för en tid sedan krävde bokbål med avseende på ockult litteratur.
DÅ gick det bra att försvara böckerna!
Men det beror på att man har djävulen till fader.
2023-06-20

  Koloristen
Bra där, Larz!
2023-06-19

  Larz Gustafsson VIP
En bokhatande figur kommenterade denna dikt. Den personen är blockerad och kommentaren raderad.
2023-06-19

  rostspik VIP
Bokmärke direkt!
2023-06-19

  Koloristen
Ett bra slag för pappersböcker. I mitt hus hålls gamla biblar, såsom KJV och Karl XII's Biblia, i hög kurs! Likaså psalmböckerna.
2023-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP