Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

denna min söndag

Hmm - precis när jag satte mig ned
för att skriva om denna min söndag
såg jag på datorn att det är måndag
sedan nio minuter, oj, tio minuter
nej, 11 minuter - aj, nu får jag ge mig
söndag eller måndag
det är lugnt i huset

har diskat och torkat bordet
dragit ner persiennerna
sytt i en knapp i morgonrocken
och borstat tänderna

när jag går ut med bara fötter
iförd endast en knäppt morgonrock
är jag glad att jag vattnat plantorna
för doften av fukt och grönska är ljuvlig

det är ännu varmt
himmelen är blå
och stjärnorna syns
och månen är mer än en skära

jag ler och tänker på Freja som var här
i lördags och i söndags också
ett par timmar är en underbar tid
att umgås med ett litet barnbarn
tycker man hinner med mycket
men inte att tröttna
på varandra!

att leva mitt pensionärsliv
är inte särskilt spännande
det är ett marginellt liv
som för mig är äventyrligt nog

kanske är det ändå originellt
att vara nöjd och glad
med ett enkelt liv
vad vet jag!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-26 00:58



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Blir glad och varm av dina texter! En sommarnatt och några timmar med ett barnbarn - då är tillvaron fullkomnad!
2023-06-26

  Kungskobran VIP
Du är en riktig livsnjutare, grattis
2023-06-26

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text av en fantastisk kvinna
som har förmågan att ta tillvara och njuta av livets glädjeämnen.
2023-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP