Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


OM EN DAG

Jag fick just

ännu ett skäl

att hata Svenska Kyrkan

En som förr

ville mig väl

har omfördelat styrkan

Tonvikten tycks nu ligga på

att enbart ignorera

Ingenting att göra åt

Bara att acceptera

 

 

En präst

skyr mig som pest

Är detta

en protest?

 

Jag har många skäl

att hata kyrkan i fråga

Jag har varseblivit

en stor babylonisk plåga

Nu när en av skökokyrkans

representanter

blivit inkontant

så vässas alla vassa kanter

 

Nu blåser det

från väst

och kappan vänds

herr präst

 

 

LARZ GUSTAFSSON 26/6 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-06-26 18:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Rym en dag!"
(Rock de Luxe)
2023-06-27

  Larz Gustafsson VIP
För Babylon finns ingen förnyelse.

Ja, vissa saker får man bara ta som komplimanger.
Det tar dessutom udden av pladdrandet.
2023-06-27

  Koloristen
Hell Laestadius! Hell Schartau! Hell väckelsen och förnyelsen!
2023-06-26

  Koloristen
Jag fick höra från en kyrkoherde (från ett s k konservativt lutherskt samfund i Svärje) för ett tag sedan ett jag var "gammalpietist" som i som i somligt "hade en slagsida som avvek från luthersk lära". Med tanke på vem och varifrån det kom kan jag bara ta det som ett hedersomnämnande!
2023-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP