Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den ständiga paradoxen

Tes: Det går inte att skapa fred och försoning med våld

Antites: Det går inte att skapa fred och försoning utan våld

Fins det någon syntes utifrån tes och antites?

Något som upphäver motsatserna till en ny och tredje slutsats




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-06-27 09:08



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Paradoxen är en process... Till sist lär det gå att nå fred utan våld, men många är ej mogna än - att leva upp till ständig harmoni. Vi erfar ofta konflikter trots försök att undvika dem. Vidare kan man ju nöja sig med "verbalt våld"?!
2023-06-27

  Ulf Carlsson VIP
Det går att skapa fred och försoning utan våld..!
2023-06-27

  Respons VIP
Okey, är det krig du vill ha så varsågod!
2023-06-27

  Respons VIP
Sådär skriver man inte till mig ostraffat. Nu blir det anmälan för förtal till redaktionen för poeter.se!
2023-06-27

  Blomma-Stjärna VIP
Detta är den stora dallrande frågan och tiden att besvara den är Nu och Här! Har svaret ett ord, är det en ton, ett hjärtslag vid hjärtslag, hand vid hand, fotsteg vid fotsteg, marsch eller dans?
2023-06-27

  Respons VIP
Håller du på att kommentera dina egna texter? Är du helt introvert?
2023-06-27

  Respons VIP
Försoning är ett lika skört, tillfälligt och ömtåligt tillstånd som lycka. Det handlar inte statiska tillstånd utan om föränderliga processer.
2023-06-27

  Respons VIP
Om freden bygger på att en viss del av befolkningen lever i överflöd och en annan del svälter så kanske freden måste leda till ett krig för att skillnaderna skall kunna jämnas ut. Jämför Mikael Wiehes text: Är det verkligen fred vi vill ha, till varje tänkbart pris?
2023-06-27

  Respons VIP
Krig och fred är som Ying-Ying en helhet som hela tiden pågår. Krig skapar fred. Fred skapar krig.
2023-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP