Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


Alle´n

 

Allén berättar människornas historia. I trädens barndom färdades de med häst och vagn, de fina. Dagsverken var för den fattige. Aspar, lönnar och ekar stämmer sina bladinstrument ackompanjerad av kossor på bas. Vi når inte runt trädets stam. I ett annat land marscherar man med vapen, i protest mot en krigsherre. Media rapporterar. Förhandlaren försäkrar fri lejd. Ord som skorrar falskt. Marschen påbörjar sitt återtåg. Kaffebordet dukas på vit duk. På ett nöjesfält sker en urspårning rum. Det som inte får hända har hänt. Vi vilar i samma rum. Orden vilar i ett utspritt alfabet. I spegeln möter mig en okänd kvinna.

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-01 18:08



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fina bilder på de gamla träden som ger en känsla av vördnad i den snurriga nutiden.
2023-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP