Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saker och ting...

Tidigt på morgonen upptäckte Luiz
att altanmarkisen blåst sned
och ville ha mig ut för att ställa den rak

det var svårt och
innan det blev rätt
blev det en massa tjafs

så gick vi att handla på Willys
och Luiz lade sin tygpåse med mat
direkt på rullvagnens stålrörsplatta

påsen föll ned genom bred springa
tyget repades upp av en sten
och ut sipprade roströd nyponsoppa...

Luiz förbannade både rullvagn och nyponsoppa
men vagnen är ett sophusfynd, lätt och med bra hjul
ställplattan är fin nu sedan jag flätat den med ståltråd

jag köper hem ny nyponsoppa och värmer den i järngryta
med kanel, ingefära, gurkmeja och extra nyponskal
sedan lagar jag potatissallad på färskpotatis

på eftermiddagen syr jag ett par byxor av en långkjol
och gör färdigt en present till 8årigt barnbarn
och efter det - ja, vad händer
när mitt händiga jag lagat och lappat färdigt
frågar sig dansaren och målaren
så svikna och snopna
för jag är trött -
dagen har gått
det är mörkt
godnatt!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-04 00:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så mycket livsvisdom i orden. Diktarjaget tacklar motgångar precis efter regelboken. Jag känner mig som Luiz...... :o)

2023-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Du har en förmåga att tackla motgångar med kreativitet och skaparglädje.
Heja dig.
2023-07-05

    Lena Staaf VIP
Roligt att följa din kreativa väg genom dalar och toppar!
2023-07-04

  Kungskobran VIP
Vissa dagar går på tok
men gör det inte till ett ok
kämpa på med friskt humör
som du i denna dikt så finurligt gör
2023-07-04

  Respons VIP
Scener ur ett vardagsliv som fascinerar!
2023-07-04

    Lena Söderkvist VIP
Vissa dagar tar aldrig slut, andra är på tok för korta för att man skall hinna hämta andan. Så'nt är livet. Bra att det ordnade upp sig, att du inte lät dig nedslås av den kvalificerade otur som nödvändigtvis skall slå till ibland.
2023-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP