Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


We mean it, man (Sex Pistols)


LEVE KULTURHUSET AGNES!

Leve kulturhuset Agnes!

Gillar man det inte

kan man kasta sig i ån

Leve kulturhuset Agnes

Gillar man det inte

kan man flytta härifrån

 

Vissa anser att man spårar ur

när man börjar satsa på kultur

Men när sporten får miljonbelopp

jublar man med både själ och kropp

 

Vi får nytt kulturhus i vår stad

med bibliotek, som gör mig glad

Allt det gamla hade tjänat ut

Allting här på jorden har ett slut

 

Här i stan finns missunnsamma hjon

Folk som håller hårt i sin pension

Snipiga kulturfienders klubb

vill nog stoppa Agnes rubb & stubb

 

Men det är för sent nu, hörnini

Tanken ger mig extra energi

Töntarna står maktlösa inför

Agneshuset som vår stad uppför

 

 

LARZ GUSTAFSSON 7/7 2023

 

(Foto: Patrik Strandqvist)




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2023-07-07 17:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP