Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


blå


Cikoria


Var nyttoväxt
borde ett vackert namn få
det finaste fick allt
Cikoria blå

Som kaffe
blev roten ett bra substitut
under andra världskriget
tills det tog slut

Som medicinalväxt
hon hjälpte också
personer med njurproblem
läkedom få

Cikoria
vackraste blomman du är
många kan säkert
i dig bliva kär

du står där vid vägkanten
stilig och grann
och ger oss en känsla
av tider som svann




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-11 06:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.

2023-07-16

  Cikoria Blå VIP
Ja, visst är den fin den där blå blomman.
Gillar texten, såklart.
2023-07-11
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP