Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

folkets maktlöshet

ännu är gräset varmt
under mina bara fotsulor
minuterna över midnatt

blå himmel -
stjärnorna lyser vita
svarta står trädens kronor

Sverige har släppt sin neutralitet
fastän folk vill fred
Sverige har inbjudit till krig

stjärnorna lyser vita
svarta spretar trädens grenar

ingen vill skicka sina barn
att dö eller döda
ändå har vi offrat människor
och humana lagar
för att få vara med U.S.A
Tyskland och Turkiet m.f.l.
i en kärnvapenallians

Venus lockar så min syn
blinka klara stjärna där
lik en diamant i skyn




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-12 00:34



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Det är fördelen när det är mörkt: att man bättre urskiljer stjärnorna.
2023-07-16

    Lena Söderkvist VIP
Fint uttryckta känslor, jag delar dem men inser också att det här inte är Sveriges fel. Vi drevs till det av en bevisligen ännu farligare part. Det gör inte din dikt sämre, tvärt om, den får ett riktigt sammanhang och är värd att begrunda.
2023-07-13

    Lena Staaf VIP
En orolig och sorglig utveckling. Att Ryssland skulle angripa Sverige är långt ifrån troligt. De klarar inte av sitt krig i Ukraina som ligger inom deras "intresseområde". Vi är helt enkelt förda bakom ljuset.
2023-07-12

  Dennis Brinkeback VIP
Alternativet var Sverige som ett nytt Ukraina
Bara att välja
2023-07-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text, skall bli intressant att se hur det blir framöver.
2023-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP