Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sov gott

Så kom den
Obarmhärtig
Trots att du tänkt
Se bort
Klara dig
Hålla dig
Undan
Allt
Och alla
Som så många gånger förr
Livet ensamt
Världen här och nu
Men du var alltid
Någon
Annanstans
Ville inte belasta
Berätta
Kontakta
Eller svara

Livet ensamt
Valde du
Eller fångades du
Av maran
Tankarna
På annat
Än det som var
Det som fanns
HÄR

Nu har livet tagit dig
i förvar
Sakta tyna
Vi hinner inte ställa frågor
Hör inte dina svar
Du finns nu
Still
Vet inte om du vill
Men vi är här
Räknar dagarna du har kvar

Du viskar
Blundar
Verkar glad
Att höra barnens röster
Några ord
Från förr

Så ledsen att det är sent
Sov gott

@Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-14 19:50



Bookmark and Share


  Stisse
Blir så berörd av din dikt. Så mycket vi gömmer undan medan vi lever med dem vi älskar. Så sorgligt att inte visa vad andra människor betyder medan tid finns.
2023-11-01

    ej medlem längre
Döden kommer på besök hos alla, just nu i varje fall. Hoppas det blir annorlunda i Paradiset, då kan man "klara sig", "hålla sig undan".
2023-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP